Open leesclub poëzie over het thema Tijd (Extern)


Datum/Tijd: wo 1 maart 2023, 20:00 - 21:00

Samen over poëzie praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt gedichten met andere ogen en krijgt nieuwe inzichten. Bovendien ontmoet je gelijkgestemde mensen. Ben je geïnteresseerd in poëzie? Op 1 maart organiseert Senia een open leesclub poëzie over het thema Tijd in de Bibliotheek Leusden

 

Leesclubs van Senia

Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. Er zijn leesclubs literatuur, biografieën, filosofie, (kunst)geschiedenis en poëzie. De meeste leesclubs lezen zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek. Meer informatie over de leesclubs van Senia is te vinden op Senia.nl.

Open leesclub over ‘Tijd’

In de bijeenkomst op 1 maart in de bibliotheek Leusden kun je vrijblijvend ervaren wat een Leesclub Poëzie kan inhouden. De deelnemers die zich hebben aangemeld ontvangen een leeswijzer met met gedichten, achtergrondinformatie en gespreksvragen.

Ben je enthousiast over deze manier van gedichten bespreken met de deskundige achtergrond van Senia, dan is het mogelijk om diezelfde avond met elkaar een leesclub op te richten.

Eén van de deelnemers en aanstichtsters van deze avond is Wieke Hengeveld (35 jaar). Zij zegt hierover: “Het bespreken van poëzie aan de hand van een leeswijzer lijkt me een goede manier om op een andere manier naar poëzie te kijken. Ook hoop ik op deze manier anderen te ontmoeten die ook een liefde voor poëzie hebben! Aangezien ik nog niet zolang in Leusden woon, zijn de nieuwe contacten een bijkomend voordeel. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Senia gemaild of we een open leesclub rondom poëzie konden organiseren en ik ben erg blij dat het gelukt is. Ik hoop daar veel andere geïnteresseerden te ontmoeten. Ik heb er veel zin in!”.

  • Open leesclub poëzie
  • Op woensdag 1 maart, aanvang 20.00 uur
  • in de Bibliotheek Leusden op het winkelcentrum de Hamershof
  • Toegang is gratis en iedereen is welkom
  • Graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl. Je ontvangt dan de leeswijzer digitaal, zodat je je kunt voorbereiden.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen