Open leesclub – ‘t Hooge Nest, Roxane van Iperen (Extern)


Datum/Tijd: wo 16 augustus 2023, 19:30 - 21:00

Senia en de Bibliotheek Eemland organiseren op woensdag 16 augustus een open leesclub in Baarn. Het gaat over het boek ‘t Hooge Nest, van Roxane van Iperen. Toegang is gratis.

‘t Hooge Nest

Roxanne van Iperen beschrijft het waargebeurde verhaal van de twee zussen Brilleslijper en hun familieleden. Zij woont met haar familie in villa ’t Hooge Nest in ’t Gooi. Ze ontdekte dat haar woonhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gefunctioneerd als een onderduikvilla, van waaruit twee Joodse zusjes daadwerkelijk actie ondernamen tegen de bezetter en dat pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. ’t Hooge Nest werd daardoor een symbool van verzet.

Journalist Leo Blokhuis reisde af naar ‘t Hooge Nest en sprak met Roxanne van Iperen.

Open leesclub

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over het boek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Deelnemers ontvangen van Senia de leeswijzer van te voren per e-mail.

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.

Deelname

Iedereen mag meedoen en het deelname is gratis.
U ontvangt de leeswijzer digitaal. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek, waaraan u actief kunt meedoen.
U ontvangt bericht van de bibliotheek Eemland wanneer het boek voor u klaar staat.

Lokaal-O, Kerkstraat 28 in Baarn
Woensdag 16 augustus, 19.30-21 uur
Kosten: Gratis

Aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl.

Aanmelden (e-mail)

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen