Open leesclub – Viktor, van Judith Fanto (Extern)


Datum/Tijd: do 10 augustus 2023, 10:30 - 12:00

Senia en de Bibliotheek Eemland organiseren op donderdag 10 augustus een open leesclub in Leusden. Het gaat over het boek ‘Viktor’, van Judith Fanto. Toegang is gratis.

Een ‘familie-epos’ waarbij de kracht van de eenling, de buitenstaander, het zwarte schaap zo men wil, mooi op de voorgrond wordt gesteld, terwijl daarnaast de joodse identiteit van een ‘junger ego’ van de schrijfster wordt onderzocht.

Viktor

Een gegoede Joodse familie in het Wenen krijgt te maken met de verschrikkingen van de nazi’s. Een deel van de familie ontsnapt naar het buitenland en duikt onder. Eén van hun nakomelingen, de Nederlandse Geertje, alias Judith, is op zoek naar haar identiteit en haar joodse wortels. Deze twee verhaallijnen worden met elkaar verweven via Judiths speurtocht naar het verleden van haar Oostenrijkse familieleden, met name van haar bijzondere Oom Viktor, het zwarte schaap van de familie.

Open leesclub

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over het boek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Deelnemers ontvangen van Senia de leeswijzer van te voren per e-mail.

Om optimaal deel te kunnen nemen aan het gesprek, is het een voorwaarde dat deelnemers het boek gelezen hebben of aan het lezen zijn. De bibliotheek Eemland stelt daarom het boek beschikbaar. Na aanmelding ontvangt u bericht wanneer het boek klaar staat in de bibliotheek.

Deelname

Iedereen mag meedoen en het deelname is gratis.
U ontvangt de leeswijzer digitaal. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek, waaraan u actief kunt meedoen.
U ontvangt bericht van de bibliotheek Eemland wanneer het boek voor u klaar staat.

Bibliotheek Leusden
Donderdag 10 augustus, 10.30-12 uur

Kosten: Gratis
Aanmelden kan via liesbeth.ram@senia.nl.

Aanmelden (e-mail)

Meer informatie over leesclubs

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen