Perfectionisme – Café ‘De Wereld van NU’


1 plaatsen beschikbaar

Datum/Tijd: di 9 mei 2023, 10:15 - 11:45

Indien volgeboekt, geef je onderaan dit bericht op voor de reservelijst!

Filosoferen over actuele onderwerpen die ons raken

“Onze tranen confronteren ons met een onontkoombaar feit: dat perfectie iets is waar we naar streven, maar wat ons altijd weer door de vingers glipt. Op die schitterende ijstoppen kunnen we niet verwijlen – misschien zijn er van die zeldzame momenten dat we ze bestijgen, maar onze werkelijke verblijfplaats bevindt zich in het drassige laagland en de donkere wouden. We hebben lemen voeten en slechts heel zelden beschadigde engelenvleugels.” (Bron: Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton)

Geïnspireerd door en gebaseerd op het laatste boek van Alain de Botton (School of Life) filosoferen we in het Café ‘De Wereld van NU’ deze derde keer over ‘Perfectionisme’.

Café ‘De Wereld van NU’ is er elke tweede dinsdag van de maand en deze keer op dinsdag 9 mei van 10:15 uur tot uiterlijk 11:45 uur in de gemoedelijke atmosfeer van Café Hemels (Langestraat 63), met een inloop vanaf 10:00 uur.

Café ‘De Wereld van NU’ is er in eerste instantie van maart tot en met juni 2023. Bij voldoende belangstelling gaan we door. We laten ons het beste omschrijven als een sociaal café waar gefilosofeerd wordt. Elke maand is er een ander thema. In mei is ‘Perfectionisme’ het thema. Wat zegt De Botton? Wat zegt de inleider? Wat denk je zelf? Café ‘De Wereld van NU’ staat voor lichtmoedig filosoferen met elkaar in dialoogvorm (luisteren naar elkaar) onder leiding van ervaren begeleiding, na een inleiding van maximaal een half uur door een deskundige spreker.

Namens het team achter Café ‘De Wereld van NU’ heten we je van harte welkom,
Co Schop
Cora van Bergen
Henriëtte Coppes
Joris Steentjes

Behalve de eigen consumpties, zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden gaarne via onderstaand aanmeldformulier (reserveren geopend vanaf 12 april 14:45 uur).

Reservelijst:  Als het Café  is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar team Café “De Wereld van NU’. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden: kun je onverhoopt niet? Meld je dan zo snel mogelijk af via team ‘Café de Wereld van NU”. Dan kan er misschien iemand anders deelnemen.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen