Ringslangen in Amersfoort (Extern)


Datum/Tijd: di 24 oktober 2023, 20:00 - 22:00

Leven er ringslangen in de buurt? Jazeker! Dat wordt bevorderd doordat vele vrijwilligers ieder jaar broeihopen maken waar de ringslang haar eieren in kan leggen. Een broeihoop is eigenlijk een hele grote composthoop die lekker warm wordt. Van die warmte maakt de ringslang gebruik om haar eieren te laten uitbroeien. Zo zijn er in Leusden dit jaar in de diverse broeihopen 2000 uitgekomen eieren gevonden! En in Birkhoven wordt een speciaal broeihooprecept met olifantenmest gebruikt. En de ringslangen bij Elisabeth Groen in Het Beekdal kraakten het insectenhotel in plaats van dat ze de broeihoop uitkozen.

De ringslang vormt het onderwerp van de lezing die de werkgroep natuurlezingen Amersfoort houdt op 24 oktober a.s. De lezing zal gaan over de ecologie en verspreiding van de ringslang. Waar kan je een ringslang tegenkomen? Hoe groot wordt een ringslang eigenlijk? En vooral, wat zijn de beste maatregelen om de ringslang te helpen. Helpen qua leefgebied en bij de voortplanting.

Datum                  : dinsdag 24 oktober 2023
Tijd                        : 20:00-22:00 uur
(zaal open om 19:30 uur)
Plaats                    : Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21     
Toegang               : Gratis (max. 80 bezoekers).

Reserveren niet nodig. Koffie en thee zijn tegen betaling verkrijgbaar.
Online te volgen : Natuurlezing | Broeien of broeden de ringslangen? Vragen stellen kan alleen live in Het Groene Huis.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen