Nacht van de Literatuur (Extern)


Datum/Tijd: za 23 maart 2024, 19:30 - 23:15

Nacht van de Literatuur pakt opnieuw groots uit met Familie Chabot, Francine Oomen, Babs Gons en meer

Ontmoet je favoriete Nederlandse literaire helden op bijzondere erfgoedlocaties in Amersfoort

Beleef op zaterdag 23 maart de betovering van literatuur tijdens de negende editie van de Nacht van de Literatuur in Amersfoort. Op maar liefst zeven indrukwekkende locaties in en rond het Eemhuis worden de podia gevuld met een diversiteit aan optredens, interviews en ontmoetingen. Met de hele familie Chabot als speciale gasten, belooft de Nacht van de Literatuur een waardige afsluiter te zijn voor de 89e Boekenweek.

Uniek boekenweekgeschenk

Voor het eerst in de geschiedenis van de Boekenweek bundelen zes familieleden hun schrijftalenten voor een onvergetelijk boekenweekgeschenk met het thema ‘Bij ons in de familie’. Van persoonlijke herinneringen tot poëzie, de familie Chabot zal tijdens de Nacht van de Literatuur in Bibliotheek Eemland een exclusieve inkijk geven in hun boek Gezinsverpakking, en zullen geïnterviewd worden door ‘vriend van de Nacht’ Onno Blom. Bart Chabot verklaart: “Tegen dit unieke plan van de CPNB om samen de Boekenweek kleur te geven, konden we geen nee zeggen. Het was een feest om samen te schrijven.”

In gesprek met Francine Oomen

Francine Oomen is bekend van de Hoe overleef ik-reeks en recent bracht zij Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? uit, het eerste boek in een nieuwe serie voor volwassenen. De schrijfster en illustrator heeft meerdere bestsellers op haar naam staan en ontving onder andere negen keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Prijs van de Jonge Jury. Ondanks haar succes stelt ze dat de ‘literaire elite’ haar nooit heeft erkend als serieuze schrijfster. De Nacht van de Literatuur, wil een podium bieden aan het brede palet aan literaire stemmen dat Nederland rijk is en ontvangt Oomen daarom met open armen. Nienke Gorter zal haar interviewen in de Sint Aegtenkapel.

Programma voor literatuurliefhebbers in de volle breedte

De Nacht van de Literatuur brengt een extra dimensie naar historische plekken in Amersfoort. ‘Grande dame’ Connie Palmen wordt door Hans Loeve bevraagd in het KAdECafé. ‘Dichter Des Vaderlands’ Babs Gons, ‘stadsdichter’ Twan Vet en HKU studenten zullen hun poëzie ten gehore brengen in proeflokaal de Drie Ringen. Marcel van Roosmalen leest voor uit zijn lijvigeTotaal boeken en wordt geïnterviewd door Lolies van Grunsven in de Mannenzaal, en in ‘De Volmolen’ ontmoet je Afghaans-Nederlandse schrijfster Forugh Karimi, die met Marjolein Visser spreekt over taal en de kracht van verhalen. Tot slot zal Pieter Waterdrinker in Het Lokaal (tijdelijke locatie aan de Oliemolenhof) geïnterviewd worden door Mieke van der Weij over zijn recente werken. Het evenement wordt in de Bibliotheek Eemland om 19:30 officieel geopend door de nieuwe ‘stadsdichter’ Tanja ter Brake. Om het spraakmakende festival af te sluiten, zal iedereen tot in de late uurtjes verwelkomd worden op het Slotfeest.

Erbij zijn? De Early Birds zijn altijd razendsnel uitverkocht, dus koop snel een passe-partout om zeker te zijn van een plekje tijdens deze nu al onvergetelijke editie van de Nacht van de Literatuur.

TICKETPRIJZEN:

Passe-Partout Early Bird: € 25,- Passe-Partout: € 30,-

ALGEMENE INFO:
Evenement:
Nacht van de Literatuur
Datum: Zaterdag 23 maart 2024
Locatie: De Bibliotheek Eemland en 7 andere locaties Adres: Eemplein 71, 3812 EA Amersfoort
Tijd: 19:30 – 23:15
Minimumleeftijd: Alle leeftijden
Contact: info@nachtvandeliteratuur.nl

Meer informatie over o.a. programma, tickets en locaties:

Website: www.nachtvandeliteratuur.nl

Nacht van de Literatuur wordt georganiseerd door Stichting Nacht van de Literatuur in samenwerking met Bibliotheek Eemland.

 

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen