Samen naar de film, met de film keuze. LET OP DEZE KEER ZATERDAG 2 MAART


Datum/Tijd: za 2 maart 2024, 13:35 - 15:00

De volgende ‘Power film’ is uit het aanbod van de Lieve Vrouw bioscoop gekozen:

Songs of Earth   Margreth Olin 90 minuten

Dag: Zaterdag 2 maart !!!! Let op: door omstandigheden eenmalig verplaatst

Tijd: 13:35 uur

Genre: documentaire, natuurfilm

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van deze natuurfilm.

Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren.

Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur.

Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

Het is de bedoeling dat eenieder zelf een ticket koopt.

De verzamelplek is ca. 15 min. voor aanvang, bij de grote tafel achter in het Lieve Vrouwcafé.
Het is mogelijk om na de film samen wat te drinken en na te praten.

Contactpersoon: Gera Kerssies, kerssiesg@kpnplanet.nl


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen