Samen naar de film gaan, nu met de filmkeuze


Datum/Tijd: vr 1 december 2023, 14:05 - 16:05

De volgende ‘Power film’ op vrijdag 01 december 2023 is uit het aanbod van de Lieve Vrouw bioscoop gekozen:

Part lives

van Celine Song 107 minuten 

Tijd: 14:05 uur

Genre: Romantiek/Drama

Voel alle vormen van liefde, in deze prachtfilm over twee jeugdvrienden die elkaar na jaren weer zien. 

Nora en Hae Sung, twee onafscheidelijke jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later, als Nora inmiddels getrouwd is, zoekt Hae Sung haar op in New York. Tijdens deze week wordt langzamerhand de balans opgemaakt van wat is, en wat eventueel had kunnen zijn.

“Films moeten voyeuristisch zijn”, meende regisseur Mike Leigh ooit. “Wat is een film nog meer als je niet in de levens van iemand anders snuffelt?” Het openingsspel van Past Lives zorgt ervoor dat het publiek ongebreideld kan meekijken met mensen in een bar in New York. Drie mensen zitten geanimeerd te praten in een bar, een Aziatische vrouw, een Aziatische man en een blanke man. Wie zijn het? Waar praten ze over? Wie hoort bij wie? We komen het te weten in deze indringende film die bij vlagen ook herinneringen oproept aan Richard Linklater’s ‘Before’ trilogie.

Celine Song putte voor haar debuutfilm Past Lives uit haar eigen ervaringen. Het is een intieme film. Er hangt zoveel af van de microgebaren: heimelijke blikken, uitwisselingen in de badkamer tijdens het tandenpoetsen, twee handen die elkaar bijna aanraken op een leuning; allemaal praktisch knetterend van elektriciteit.

Past Lives was (terecht) de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance dit jaar.

Het is de bedoeling dat eenieder zelf een ticket koopt.

De verzamelplek is ca. 15 min. voor aanvang, bij de grote tafel achter in het Lieve Vrouwcafé.
Het is mogelijk om na de film samen wat te drinken en na te praten.

Contactpersoon: Gera Kerssies, 

Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen