Senia informatiebijeenkomst geschiedenis (Extern)


Datum/Tijd: do 2 maart 2023, 14:00 - 16:00

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.

In Amersfoort start binnenkort een leesgroep geschiedenis. In Bibliotheek Het Eemshuis is op donderdagmiddag 2 maart om 14.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende tijdperken in de geschiedenis of bijzondere gebeurtenissen en personen uit het verleden en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. Bij voldoende deelname wordt er een nieuwe leesclub geschiedenis opgericht.

Leesclubs van Senia
Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, natuur, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie:
Belangstellenden zijn welkom

  • op donderdagmiddag 2 maart  om 14:00 uur
  • in de zaal “Het Palet” van de bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein 71 in Amersfoort.
  • De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Wel graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen