Senia: “Open” leesclub over “Het pauperparadijs” (Extern)

Datum/Tijd: do 27 juni 2024, 10:30 - 12:00

donderdag 27 juni, aanvang 10.30,

in de Bibliotheek Leusden

Het succesvolle theaterspektakel Het Pauperparadijs wordt komende zomer opnieuw in productie genomen. Na de zeer succesvolle reprise in Veenhuizen afgelopen jaren zal het theaterspektakel komende zomer weer binnen in het theater te zien zijn. Van vrijdag 19 juli tot en met zaterdag 17 augustus worden er 26 voorstellingen gespeeld in het schitterende AFAS Theater in Leusden.

Eerder werd Het Pauperparadijs al drie keer een zomer lang gespeeld in Veenhuizen en een zomer in Theater Carré in Amsterdam.

Suzanna Jansen tekende in haar boek het intrigerende verhaal op van haar voorouders. Zij reisden, net als tienduizenden andere weeskinderen en paupers, in de 19e eeuw naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep uit op een onmenselijk drama.

Naar aanleiding van de voorstelling organiseren leescluborganisatie Senia en de Bibliotheek Leusden een “open” leesclub over het boek van Suzanna Jansen in de Bibliotheek Leusden op donderdag 27 juni, aanvang 10.30 in de Bibliotheek Leusden. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen.

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over dit boek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context. Deelnemers krijgen de leeswijzer van te voren gratis toegestuurd door Senia (www.senia.nl).

Wilt u meedoen, meld u dan aan bij liesbeth.ram@senia.nl

Leen het bij de Bieb of

Koop het bij de Boekhandel

 

Datum/Tijd: do 27 juni 2024, 10:30 - 12:00

Deze activiteit is al geweest