SoliAmersfoort: Passieconcert BuxteHude (Extern)

Datum/Tijd: za 8 april 2023, 15:00 - 16:30

Bij ‘passie’ denk je misschien onwillekeurig aan de Matthäus- en Johannes-Passion van Bach? Maar er is meer prachtige muziek geschreven over het lijden van Christus. SoliAmersfoort heeft ervoor gekozen om twee werken van Dietrich Buxtehude uit te voeren.

Buxtehude is nu misschien niet meer de bekendste componist, maar in zijn tijd (1637-1707) was hij een beroemd en zeer invloedrijk musicus. Alom bekend is het verhaal van de 20-jarige Bach die een voettocht van ruim vierhonderd kilometer maakte om de grote meester te bezoeken. Ook andere grote componisten als Händel en Telemann reisden naar Lübeck waar Buxtehude werkte, om hem te ontmoeten en zijn muziek te horen.

 

 

‘Membra Jesu Nostri’ is zonder twijfel Buxtehudes bekendste vocale werk. Het is een cyclus van zeven cantates waarin zeven verschillende lichaamsdelen van de lijdende en stervende Christus worden bezongen: zijn voeten, knieën, handen, zij, borst, hart en hoofd. Passiemuziek bij uitstek dus.

Daarnaast een ander juweeltje uit Buxtehudes oevre: ‘Jesu, meines Lebens Leben’.

Met vijf vocale solisten van het Charimuri kwintet en de begeleiding van barokorkest Accademia Amsterdam wordt deze stille zaterdag een prachtige opmaat naar Pasen.

 

Locatie:       Sint Franciscus Xaveriuskerk, Het Zand 29, 3811GB Amersfoort

Tijden:        Zaterdag 8 april 2023, 15:00 uur

Toegang:   € 15,00 of € 7,50 (tot 21 jaar)

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van SoliAmersfoort of rechtstreeks bij Ticketkantoor.

Van harte welkom!

 

 

 

 

 

Datum/Tijd: za 8 april 2023, 15:00 - 16:30

Deze activiteit is al geweest