Solidariteitstocht voor mensenrechten (Extern)


Datum/Tijd: za 1 april 2023, 10:45 - 12:00

Het gemeentebestuur van Amersfoort loopt op zaterdag 1 april een solidariteitstocht voor mensenrechten. Aanleiding is de grootschalige schending van mensenrechten in Iran, die nog steeds over de hele wereld voor hevige emoties zorgt. De gemeenteraad heeft in een motie unaniem uitgesproken om zich solidair te tonen met de Iraanse bevolking en de protesten. In de motie werd opgeroepen om op passende wijze uiting te geven aan de steun voor vrouwen in Iran en alle andere mensen in de wereld die strijden voor vrijheid en gelijke rechten.

Na gesprekken met enkele inwoners uit de Iraanse gemeenschap is er voor zaterdag 1 april een programma voor een solidariteitstocht samengesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan de solidariteitstocht deel te nemen. De tocht start om 10.45 uur op het Stadhuisplein en voert vervolgens naar het Lieve Vrouwekerkhof waar het programma rond 12.00 uur eindigt.
Gemeenteraadsleden, burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Micheline Paffen-Zeenni zullen aan de tocht deelnemen. Er wordt met elkaar stilgestaan bij de slachtoffers in Iran en overal in de wereld waar mensenrechten worden geschonden. Er is onder andere muziek van beiaardier André Kukolja en stadsdichter Twan Vet zal een gedicht voordragen.

Meelopen?

Verzamelen om 10.45 uur op het plein bij het Stadhuis en lopen naar het Lieve Vrouwekerkhof. Tevoren aanmelden is niet nodig. Op zaterdag 1 april.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen