Symposium Bergkerk 13 november 2023 (Extern)


Datum/Tijd: ma 13 november 2023, 10:00 - 16:00

‘Omdat we van onszelf geen huis zijn’.

Hoe ziet het spirituele huis van de ouderdom er uit? We gaan op zoek naar bouwstenen voor een spiritualiteit van het ouder worden in tijden van vervreemding, versnelling en klimaatverandering. Wie ouder wordt, legt oude woorden en vroegere waarheden steeds meer op een zeef: in welke woorden kun je wonen? Welke (oude) woorden blijven kostbaar, welke nieuwe inzichten verrijken ons? Welke waarden dragen bij aan de toekomstige bewoonbaarheid van onze aarde?

Sprekers:

  • Frits de Lange ontvouwt een geheel nieuwe spiritualiteit in zijn laatste boek ‘Overweldigend’.  Waar kunnen we ons volgens hem nog thuis voelen als we geen grond meer onder de voeten hebben?
  • Renée van Riessen: Huizen in het grensgebied: reflecties over de spiritualiteit van het ouder worden aan de hand van gedachten van Emmanuel Levinas en gedichten van Ida Gerhardt.
  • Willem Jan Otten: over het Christelijk geloof dat hij op een heldere manier niet probeert te begrijpen.
  • Rabbijn Awraham Soetendorp: Levenslessen van hoop.

Info: www.Bergkerk.nl.

Datum en tijd: Maandag 13 november, 10.30-16.00 uur, inloop vanaf 10.00 uur.

Kosten: € 60,- (incl. lunch en afsluitend hapje/drankje). Overmaken op de rekening van de Stichting de Amersfoortse Bergkapel, IBAN: NL40 INGB 0008 2419 72 o.v.v. Aanmelding Symposium 13 november.

Aanmelden bij Sija van de Minkelis, e-mail: sjvdminkelis@kpnplanet.nl o.v.v. aanmelding Symposium 13 november.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen