Tegenlicht Meet Up 033 over kloofdichters (Extern)

Datum/Tijd: wo 1 februari 2023, 19:00 - 22:00

Woensdagavond 1 februari vindt er in de bibliotheek een Tegenlicht Meet Up plaats over kloofdichters. VPRO Tegenlicht laat in januari een maand lang de kloven zien die dwars door Nederland lopen, maar vooral de mensen die die kloven proberen te dichten. Want die kloven, dat zijn er bijna te veel om op te noemen: die tussen hoger- en lager opgeleiden, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen huizenbezitters en huurders, tussen kansrijk en kansarm, tussen vermogend en verschuldigd. Hoe hou je hoop in hopeloze tijden? Ons huidige systeem vermaalt al te vaak de hoop van burgers. Hoe kunnen we dit omkeren zodat de hoop op betere tijden weer kan floreren? We spreken erover met de gasten en het publiek. Toegang is gratis.

Januari is voor mensen die het zwaar hebben in Nederland vaak de kilste maand. Als de hartverwarmende Sinterklaas-inzamelacties zijn afgelopen en de kerstkoortjes verstomd, als je toch die toeslag hebt uitgegeven aan een cadeau voor je kind, dan wordt dit de maand dat de kloof tussen arm en rijk in ons land net iets harder gevoeld wordt dan anders.

Praat mee

We spreken hierover met de gasten en met jou als publiek. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de discussie en hun ideeën en gedachten te delen. We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wil. Om 20.00 uur begint het gesprek.

Sprekers

  • René Slotboom, Motiva straatadvocaten
  • Cieka Galenkamp, Voedselbank Amersfoort
  • Valentijn Verpaalen, Gelote Burgerraad Amersfoort

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 1 februari
  • Tijd: 19.00 – 22.00 uur
  • Locatie: de Bibliotheek Eemland in het Eemhuis, Amersfoort
  • Kosten: gratis, wel graag aanmelden via: bibliotheekeemland.nl/tegenlicht

 

Datum/Tijd: wo 1 februari 2023, 19:00 - 22:00

Deze activiteit is al geweest