Vier nieuwe schrijvers in: Schrijvers op de Planken (Extern)


Datum/Tijd: vr 17 februari 2023, 20:00 - 22:30

De eerste editie van Schrijvers op de Planken was een succes. Op 17 februari van 20.00 tot 22.30 ontvangt de Nacht van de Literatuur in het KAdeECafé daarom weer vier schrijvers van nieuw verschenen boeken. Voor interviews over hun schrijverschap en hun boek. Te gast zijn de schrijvers: Koen Caris (‘Stenen eten’, winnaar Hebban Debuutprijs 2022), Jelmer Soes (KID), Herman van Lunen (‘Wij wensen u veel succes met uw verdere leven’) en Vera van Brakel (‘Uit contact’). Een korte toneelscène uit het boek ‘Stenen eten’, wordt opgevoerd door leerlingen van de Theatervooropleiding Amersfoort. Toegang voor leden kost €6,00 en voor niet-leden €7,50.

Praktische informatie:

  • Datum: 17 februari 2023
  • Tijd: 20.00 – 22.30 uur
  • Locatie: KAdECafé in het Eemhuis
  • Kosten: €7,50 (normale prijs), €6,00 (leden bibliotheek)
  • Kaarten zijn te bestellen via bibliotheekeemland.nl/planken

Koen Caris – Stenen eten

In ‘Stenen eten’ wordt het dorp van de 17-jarige Ben opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder de jongeren. Drie jaar eerder maakte zijn oudere zus een einde aan haar leven. De zelfmoorden blazen het smeulende verdriet van Ben opnieuw aan en zetten hem in het middelpunt van een mysterie waarmee hij niets te maken wil hebben. Tijdens een hittegolf die de dorpsgenoten van binnenuit droogkookt, wordt Ben gedwongen om zijn gevoelens van schuld en schaamte omtrent de dood van zijn zus onder ogen te zien.

De debuutroman ‘Stenen eten’ won de Hebban Debuutprijs 2022.

(Jelmer de Haas)

Jelmer Soes – KID 

 Sam is 17 als zijn ouders hem en zijn broer Kai vertellen dat de broers zijn verwekt met
behulp van twee verschillende anonieme donors. Schrik, woede, verbazing – de emoties razen door Sams lijf. Hij weet maar één manier om houvast te krijgen: hij gaat alles op alles zetten om zijn donor te vinden. Die zoektocht levert veel meer op dan hij verwacht.De jeugdroman KID (15+) is in sterke mate gebaseerd op eigen ervaringen van Jelmer Soes. Hij ontdekte dat Jan Wildschut, de gynaecoloog die zijn ouders behandelde, zelf de donor was. Inmiddels zijn er meer dan 50 kinderen van deze arts bekend.

Jelmer Soes is een Eemlandse schrijver.

 (Rodney Kersten)

Herman van Lunen – Wij wensen u veel succes met uw verdere leven

In ‘Wij wensen u veel succes met uw verdere’ leven biedt reclasseringsmedewerker Herman van Lunen in tien soms ontluisterende, soms ronduit schokkende, soms droog-komische verhalen een inkijkje in de wereld van de reclassering en laat hij op empathische wijze de mens achter het delict zien.

Herman van Lunen is een Eemlandse schrijver.

 

 

(Keke Keukelaar)

Vera van Brakel – Uit contact

In ‘Uit Contact’ beschrijft Vera van Brakel het pijnlijke proces van het verlies van contact met haar enige dochter en kleindochter. Een proces dat niet los te zien is van de gebeurtenissen in haar jonge jaren. Vera groeide op in het rooms-katholieke deel van Moerwijk in Den Haag. Tegen de achtergrond van die katholieke enclave schetst de auteur de context van de latere gebeurtenissen. Een persoonlijk verhaal, over pijn, boosheid, schaamte en rouw die geen rouw kan zijn. Vera wil met haar persoonlijke relaas een taboe doorbreken. Vaders en moeders een stem geven.

Vera van Brakel is een Eemlandse schrijver.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen