Dendrologische wandeling door en om het Schothorsterpark


Datum/Tijd: do 12 oktober 2023, 09:45 - 12:00

Op donderdag 12 oktober a.s. loopt Cees van der Linden (Powerlid en deelnemer van onze Tuingroep) met je door en om het Schothorsterpark. Het wordt een dendrologische wandeling, wat inhoudt dat er gekeken wordt naar bomen en struiken in het openbaar groen, maar ook in particuliere tuinen. Cees heeft veel kennis opgedaan in de 34 jaar dat hij Groenplanner was bij de gemeente Capelle a/d IJssel en kan ons er vol enthousiasme van alles over vertellen.

Dendrologie is de leer van de houtige gewassen. We noemen dan de naam van de verschillende gewassen die we zien. Behandelen snoei, bloei, hoogte, breedte, wintergroen, bladverliezend, enz. Er wordt een looplijst uitgereikt waarop de gewassen vermeld staan, zodat je onderweg aantekeningen kunt maken.

Verzamelen tussen 9.45 en 10.00 uur op het woonadres van Cees: Hooidonk 11 in de wijk Kattenbroek.

Uiterlijk 12.00 uur einde wandeling. We sluiten de wandeling af bij het Groene Huis (Schothorsterpark) alwaar wij binnen kunnen koffiedrinken en op het buitenterras onze (ieder voor zich) zelf meegebrachte lunch kunnen nuttigen.

Contactpersoon is Cees van der Linden, lindenenclaasen@gmail.com, bij wie je je kunt afmelden. mocht je onverhoopt na je aanmelding niet meer mee kunnen. Je kunt je ook bij hem opgeven voor de reservelijst mocht de activiteit volgeboekt zijn.

Deze activiteit is volgeboekt!

 

 

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen