Write Watchers: Schrijven in gezelschap (Extern)


Datum/Tijd: ma 11 september 2023, 18:30 - 20:00

Feestelijke opening op 11 september

 

 

Write Watchers is voor mensen die een boek schrijven of willen gaan schrijven en een stimulans of een stok achter de deur nodig hebben. In plaats van in eenzaamheid te schrijven, biedt Write Watchers schrijvers de mogelijkheid om elkaar maandelijks te ontmoeten, helpen en inspireren in een gezamenlijke omgeving. Op 11 september om 18.30 uur is de feestelijke opening van Write Watchers. Toegang is gratis, wel graag aanmelden: bibliotheekeemland.nl/writewatchers

De Bibliotheek Eemland heeft een speciale ruimte gereserveerd die één keer in de maand beschikbaar is voor de Write Watchers-sessies. Deelnemers kunnen samenkomen in deze ruimte, waar ze de tijd hebben om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Write Watchers is niet alleen bedoeld voor ervaren schrijvers, maar ook voor beginners die nog aan het begin van hun schrijfavontuur staan. De dienst is laagdrempelig en iedereen met een interesse in schrijven is welkom om deel te nemen.

Het concept van Write Watchers is gebaseerd op de overtuiging dat wanneer mensen werken met eenzelfde soort doel, ze elkaar stimuleren en aanmoedigen om dat doel ook echt te bereiken. De National Novel Writing Month (NaNoWriMo) in november is er het bewijs van. In deze maand worden schrijvers uitgedaagd 50.000 woorden te schrijven. Het bestaat al vele jaren en is uit Amerika komen overwaaien.

Write Watchers loopt het hele jaar door en is meer lokaal. Het stelt deelnemers in staat om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaringen te delen, vragen te stellen en te inspireren tijdens het schrijfproces.

Schrijven kan soms een eenzame bezigheid zijn, maar met Write Watchers creëren we een plek voor schrijvers waar ze elkaar kunnen helpen en inspireren. De Bibliotheek is daarvoor een logische plek, want we hebben al een community van Eemlandse schrijvers. Deze dienst zal hopelijk een waardevolle toevoeging zijn”. – Karin Horst, specialist bij Bibliotheek Eemland

 

Feestelijk tintje

Ter gelegenheid van de start is er op 11 september om 18.30 uur koffie met gebak. Voor de startbijeenkomst graag wel aanmelden. Voor het meedoen aan de maandelijkse schrijfsessies is aanmelden niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janina Simonse van de Bibliotheek Eemland, bereikbaar via j.simonse@bibliotheekeemland.nl of 033 463 19 14.

De Bibliotheek Eemland
Postbus 1138
3800 BC Amersfoort
Tel. (033) 463 19 14
E-mail: info@bibliotheekeemland.nl

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen