Zinvol Bezig Zijn – Café ‘De Wereld van NU’


Deze activiteit is volgeboekt

Datum/Tijd: di 12 september 2023, 10:15 - 11:45

Indien volgeboekt, geef je onderaan dit bericht op voor de reservelijst.

‘Bezige mensen doen geen moeite om inzicht te krijgen in het doel van hun leven…..’
(Bron: Hoe overleef ik de moderne wereld – Alain de Botton)

Geïnspireerd door en gebaseerd op het laatste boek van Alain de Botton (School of Life) filosoferen we in het Café ‘De Wereld van NU’ deze vijfde keer over zinvol bezig zijn.

Café ‘De Wereld van NU’ is er elke tweede dinsdag van de maand (behalve in juli en augustus) en deze keer op dinsdag 12 september van 10:15 uur tot uiterlijk 11:45 uur in de gemoedelijke atmosfeer van Café Hemels (Langestraat 63), met een inloop vanaf 10:00 uur.

Café ‘De Wereld van NU’ was er in eerste instantie van maart tot en met juni 2023. We maken nu een doorstart in september. We laten ons het beste omschrijven als een sociaal café waar gefilosofeerd wordt. Elke maand is er een ander thema. In september is ‘Bezig-heid’ het thema. Wat zegt De Botton? Wat zegt de inleider? Wat denk je zelf? Café ‘De Wereld van NU’ staat voor lichtmoedig filosoferen met elkaar in dialoogvorm (luisteren naar elkaar) onder leiding van ervaren begeleiding, na een inleiding van maximaal een half uur door een deskundige spreker.

Onze gastspreker van deze maand is Erma Prins met ervaring in opbouwwerk, het moderniseren van een gemeentelijke organisatie in het westen des lands, voorzitterschap van de Lochemse WMO adviesraad, PR adept zijn bij de Gorsselse Kunstkring in oost Nederland. Van het organiseren van de eerste Havikconcerten tot het opnieuw in de vaart der volkeren opstoten van de eerste kunsthal in Nederland: het Rietveldpaviljoen te Amersfoort. Erma kan het.

Daar sta je dan met je goeie gedrag, zoals Erma het stelt. Op je vijfenzeventigste. Maar misschien is er nog voldoende tijd om te leren lui te zijn. ‘Met een lege blik uit het raam te staren en van tijd tot tijd een idee op een schrijfblok noteren…..’, dat is volgens de Botton ‘het zware werk’.  Enfin, we moeten het er de 12de september maar eens over hebben.  Wat is nodig om ons te richten op wat we werkelijk willen ervaren en daadwerkelijk zinvol BEZIG te ZIJN.

Namens het team achter Café ‘De Wereld van NU’ heten we je van harte welkom,
Co Schop
Cora van Bergen
Didi van der Hoeven
Henriëtte Coppes
Joris Steentjes

Behalve voor de eigen consumpties, zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden gaarne via onderstaand aanmeldformulier (reserveren geopend vanaf 8 augustus, 18:00 uur).

Reservelijst:  Als het Café  is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar Café ‘De Wereld van NU’. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht.

Afmelden: kun je onverhoopt niet? Meld je dan zo snel mogelijk af via Café ‘de Wereld van NU’. Dan kan er misschien iemand anders deelnemen.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen