De kop is er af: april 2019 Diemen – Nederhorst den Berg

 

Van april tot het najaar 2019 lopen we in etappes de eerste ANWB lange afstandswandeling,“Te voet van Amsterdam naar Arnhem” uit 1914 aan de hand van een recente heruitgave.

We begonnen in april in Diemen in plaats van Amsterdam en volgden eerst de Weesper Trekvaart en vervolgens de Gaasp tot aan Driemond en daarna het Gein.

          

 

De natuur is in april op zijn mooist, bloesembomen en bomen met pril groen. Er is maar één minpuntje aan deze wandeling: hij gaat vrijwel geheel over verharde wegen.

 

       

 

De route kruist het Amsterdam-Rijnkanaal, waar in augustus 2018 een fietsbrug  is geopend, de Liniebrug. Hij voorziet duidelijk in een behoefte, terwijl we de brug overlopen komen ons veel fietsende schoolkinderen tegemoet. Wij dalen af via een trap, de fietsers doen dat met een dubbele haarspeldbocht.

In Nigtevecht moeten we de Vecht over met een pontje dat tot half vier uit de vaart is. Wij komen vijf minuten voor die tijd aan, maar er staan al fietsers een hele poos te wachten.

 

 

Nu volgt er een stukje aan de oostkant van de Vecht langs het water en dan via de Torenweg naar Nederhorst den Berg. Als we daar aankomen, komt er een kwartier later een bus naar Weesp, maar een dik half uur later gaat er eentje naar Hilversum. We kiezen voor de tweede en sluiten deze wandeling van 18 km. af op het terras van restaurant het Spieghelhuys.

Op naar het volgende traject naar de Lage Vuursche!

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen