POWER-coaching

POWER-coaching biedt studenten van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA) studiebegeleiding. Dit project startte in 2014 en is sindsdien behoorlijk gegroeid.

POWER-coach en student gaan een samenwerking aan die voor beide partijen iets kan bijdragen. De coach krijgt de gelegenheid zijn/haar jarenlange ervaring en kennis te gebruiken en de student kan de ervaring en de kennis van de coach benutten als ondersteuning bij zijn/haar studie. Beiden kunnen zo contact hebben met iemand van een andere generatie.

POWER-coaches bieden steun bij het ontwikkelen van structuur, plannen, leren leren, zelfinzicht, motivatie, scriptiebegeleiding, taal. In de praktijk blijkt vooral vraag naar de laatste twee onderdelen. Een paar keer per jaar is er een bijeenkomst van alle coaches om elkaar te ontmoeten, de stand van zaken te bespreken of een thema uit te diepen.

Twee contactpersonen van POWER onderhouden contact met de opleidingscoördinatoren en met de POWER-coaches. Bij aanmelding van een student kijken zij of er een geschikte POWER-coach beschikbaar is.

Het cursusjaar 2020/2021 was het jaar van Corona. en dus coachen op afstand. Niet optimaal, maar desalniettemin zijn er ongeveer 35 power-coaches actief geweest en hebben we zo’n 80 studenten begeleid. Zes HUA-opleidingen sloten zich inmiddels aan, maar verreweg de meeste aanmeldingen komen van Ecologische Pedagogiek. Voor het komende jaar kunnen we nog coaches gebruiken, vooral voor scriptiebegeleiding en taalondersteuning.

Lees hier de historie van POWER-coaching.

Meer informatie bij de POWER-contactpersonen:

Marja van Santen, majvansanten@gmail.com
Gerard Geerlings, gerard.geerlings@gmail.com

 

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen