POWER-coaching

POWER-coaching biedt studenten van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA) studiebegeleiding. Dit project startte in 2014 en is sindsdien behoorlijk gegroeid.

POWER-coach en student gaan een samenwerking aan die voor beide partijen iets kan bijdragen. De coach krijgt de gelegenheid zijn/haar jarenlange ervaring en kennis te gebruiken en de student kan de ervaring en de kennis van de coach benutten als ondersteuning bij zijn/haar studie. Beiden kunnen zo contact hebben met iemand van een andere generatie.

POWER-coaches bieden steun bij het ontwikkelen van structuur, plannen, leren leren, zelfinzicht, motivatie, scriptiebegeleiding, taal. In de praktijk blijkt vooral vraag naar de laatste twee onderdelen. Een paar keer per jaar is er een bijeenkomst van alle coaches om elkaar te ontmoeten, de stand van zaken te bespreken of een thema uit te diepen.

Twee contactpersonen van POWER onderhouden contact met de opleidingscoördinatoren en met de POWER-coaches.  Bij aanmelding van een student kijken zij of er een geschikte POWER-coach beschikbaar is.

Het afgelopen cursusjaar 2019/2020 hebben ruim 30 POWER-coaches bijna 80 studenten gecoacht. Zes HUA-opleidingen sloten zich inmiddels aan. Op dit moment hebben we in principe voldoende coaches, maar vooral voor scriptiebegeleiding en taalondersteuning is er nog ruimte.

Lees hier de historie van POWER-coaching.

Meer informatie bij de POWER-contactpersonen:

Martin van der Vliet martinjvandervliet@gmail.com
Marianne van Omme mariannevanomme@gmail.com

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen