Winterdriedaagse Nijmegen 12 – 14 februari 2019

Het is zo langzamerhand een traditie: een wandeldriedaagse in de winter. De belangstelling was dit jaar zo groot dat er drie weken achter elkaar een groep Power-deelnemers aan de wandel was in de buurt van Nijmegen. Hieronder een kort verslag van de middelste week.

Dinsdag 12 februari

We komen met ons negenen rond half elf in hotel Rozenhof aan en na een welkomstdrankje gaan we om elf uur op pad. De wandeling door Berg en Dal doet zijn naam eer aan en we genieten van het landschap. Ook de afdaling naar Beek doet on-Hollands aan. Voor de lunch strijken we neer in het restaurant van hotel ’t Spijker en terwijl we daar zijn, begint de zon door te breken. Hierna wordt het weer veel klimmen en dalen door het bos, onder meer over de Duivelsberg. Meer in de richting van Groesbeek hebben we prachtige vergezichten over het open heuvellandschap. Om half zes zijn we weer terug in het hotel na een wandeling van ongeveer 18 km.

Woensdag 13 februari

Een grijze en kille dag, maar droog en windstil. We maken vanaf station Nijmegen eerst een kleine stadswandeling en lopen daarna in de richting van de Ooijpolder. Op weg daarheen volgen we de Waalkade en dan gaan we via een hoge voetgangersbrug naar de Gelderse Poort. In de Ooijpolder lopen we tussen de Konikspaarden door; een veulen is goed door z’n moeder geïnstrueerd om altijd dicht in haar buurt te blijven.

          

We lunchen bij Oortjeshekken, een logement uit 1885 en daarna lopen we door de oude woonkern van het dorp Ooij, met de restanten van de Kasteelsche Hof en een 15e-eeuwse kerk die bijzonder is doordat het schip tussen de toren en het koor is omgebouwd tot kosterswoning. Aan de rand van Beek nemen we de bus en om zes uur zijn we terug in het hotel met 16,5 km in de kuiten.

Donderdag 14 februari  

Een fantastische, zonnige lentedag. We gaan met de auto’s naar Plasmolen en maken een prachtige wandeling over de Mookerhei en door het Zevendal. Aan het eind beklimmen we de Sint Jansberg, een imposant stuwwallenlandschap met steile wanden.

In Plasmolen sluiten we op een terras (in februari!) deze zeer geslaagde driedaagse af en rond drie uur nemen we afscheid. De plannen voor volgend jaar zijn al in de maak.

 

 

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen