Wandelen is populair – tè populair?

Sinds het voorjaar van 2019 biedt Power niet alleen lange en korte, maar ook middellange wandelingen. Deze wandelingen van ongeveer tien kilometer voorzien kennelijk in een behoefte, want ze zijn meestal snel volgeboekt. Sommige wandelaars lopen echter met zowel de lange als de middellange wandelingen mee. En eigenlijk is dat niet de bedoeling.

De middellange wandelingen zijn opgezet, omdat de lange wandelingen voor veel mensen te lang zijn. Niet iedereen kan tenslotte zestien tot soms twintig kilometer op een dag lopen. Wie maandelijks met meerdere wandelingen meegaat, ontneemt dus iemand anders de kans om ook te wandelen, want vol is vol.

Dilemma

Dat levert een dilemma op: we kunnen niemand verbieden zich voor zowel de lange als de middellange wandeling in te schrijven. Maar eigenlijk zouden we voorrang willen geven aan mensen die zijn aangewezen op de middellange wandelingen. Bovendien zouden we graag nieuwe leden de kans bieden eens mee te lopen.

Het zou misschien een oplossing zijn om ook de middellange wandeling twee keer per maand te organiseren, maar daarvoor hebben we te weinig organisatoren. Wil je ook wel eens een wandeling organiseren en daarmee dit probleem uit de wereld helpen? Welkom!

Verzoek

Voorlopig zien we geen andere oplossing voor dit dilemma dan dit:

Loop je doorgaans met de lange wandelingen mee? Wees dan alsjeblieft terughoudend in het deelnemen aan de middellange wandelingen. Stel je inschrijving bijvoorbeeld uit tot een week voor de wandeldatum; als er dan nog plaats is, hoef je je niet bezwaard te voelen.

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen