Bekijk de Herinneringsbijeenkomst met o.a. Edwin Schimscheimer

Daar waar Powerdeelnemers vaak op het terras van het Stadscafe zitten, laat het licht van de Herinneringslantaarn haar stralen ‘s nachts neerkomen op de donkere straten en late gasten. Het licht in het lantaarngedeelte van de Onze Lieve Vrouwe toren vormt een baken, dat tot ver in de omgeving is waar te nemen. Een baken dat voor nabestaanden troost biedt en de herinnering aan een overleden dierbare levend houdt. Ook van overleden Power-deelnemers, die door hun nabestaanden zijn aangemeld, wordt zo de herinnering levend gehouden.

Niet geheel toevallig zijn Power-deelnemers Conny Meslier, Didi van der Hoeven en Walter Gerritsen drie van de vier bestuursleden van de stichting Herinneringslantaarn, naast Hans Kattemölle.

Dat bestuur heeft op zondag 11 oktober de jaarlijkse Herinneringsbijeenkomst georganiseerd in het Lieve Vrouwe Theater. Dit keer in corona setting, dus met maximaal 30 mensen in de zaal. De overige nabestaanden konden de bijeenkomst in huiselijke sfeer bijwonen via een directe videoverbinding.

Edwin Schimscheimer, dirigent van het Powerkoor, speelde dit keer een hoofdrol in het programma. Daarnaast traden theatermaker Patrick Nederkoorn en de Amersfoortse Stadsdichter Jacques de Waard op. Maurits van Hoogevest vertelde een mooi persoonlijk verhaal over zijn jong gestorven vrouw Annemiek.

Ook jullie kunnen die bijeenkomst alsnog meemaken. Hiervoor ga je naar website Herinneringslantaarn.nl en druk je op Klik hier. 

Op de website is ook te lezen wat je moet doen om een overleden dierbare aan te melden.