Kerstgroet

De Kerstdagen staan voor de deur, het jaar 2020 is bijna ten einde. We kijken terug op een in veel opzichten bewogen jaar. Met z’n allen hebben we in toenemende mate met strenge Covid-19 maatregelen te maken gekregen. Binnen de Power-gemeenschap is daardoor veel tot stilstand gekomen.

In maart moest het driedaagse verblijf in Xanten, bedoeld als afsluiting van de culturele zwerftochten ´Lopen met de Romeinen´, worden afgelast. Ook andere Power-activiteiten konden helaas niet doorgaan. Wandelingen gingen aanvankelijk nog wel door, maar in kleinere groepen en na verloop van tijd vonden die helemaal niet meer plaats. De Koffieochtenden in het Stadscafé konden nog wel plaatsvinden, buiten op het terras, en later binnen onder streng regime. Hetzelfde gold voor het Happy Power Hour. Dat verhuisde op een gegeven moment naar buiten, naar een sportveld elders in de stad. Totdat het weer te koud werd. De Zomerborrel kon nog wel worden gehouden, dankzij het zomerse weer buiten bij Dutch Biz.

En dan de andere geplande bijeenkomsten. De introductie van nieuwe Power-deelnemers, die in het Boekhuis zou plaatsvinden, werd afgezegd, evenals verschillende lezingen.

Een aantal activiteiten kon – na verloop van de tijd – nog wel doorgaan, omdat de specifieke locatie en de RIVM-maatregelen dat toelieten.

Dan was er nog het Power-koor. De einduitvoering op 29 maart moest worden afgezegd, evenals de repetities voor toekomstige uitvoeringen.

Al met al hebben velen van ons het gebrek aan Power-activiteiten enorm betreurd. Gelukkig waren er na oproepen in de Nieuwsbrief verschillende Power-deelnemers die onderling contact met elkaar hebben gezocht, om ervaringen uit te wisselen of om samen wandelingen af te spreken. Maar wel op een afstand van 1,5 m.

In navolging van de WhatsApp-groep van Power-deelnemers in het Eemkwartier zijn er door verschillende groepjes vergelijkbare initiatieven genomen. In afwachting van de tijd dat we elkaar weer echt in Powerverband kunnen ontmoeten, kan men via WhatsApp tóch met elkaar communiceren en op kleine schaal afspreken.

En dan is er ook nog het Power-Digicafé dat voorziet in de behoefte aan onderling contact en informatie-uitwisseling. Op iedere 22ste van de maand kunnen we van 19 tot 20 uur inloggen bij de ZOOM-meeting.

Helaas dit jaar geen HPH op de laatste woensdag van de maand, of een Kerstdiner in het Stadscafé op de Tweede Kerstdag. Ook een Power-nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2021 zal niet kunnen plaatsvinden. We moeten met elkaar wachten op betere tijden. En die gaan zeker komen.

Inmiddels is er, naast de ‘oude’ coördinatoren van de thema’s Cultuur, Zingeving, Wonen & Zorg, een viertal nieuwe coördinatoren gekomen (voor de thema’s Sociaal en Maatschappij). Ook zij staan, net als het bestuur, te popelen om te zorgen dat er weer gezellige, inspirerende, interessante en sportieve activiteiten kunnen plaatsvinden.

Onze wens is, dat we allemaal gezond blijven en in staat zijn om oog te houden voor de positieve kanten van de vele vrije tijd die we hebben. Een tijd voor rust en bezinning, voor het ontdekken van nieuwe bezigheden.

We wensen jullie als bestuur goede feestdagen toe en een voorspoedig 2021.

Thea Campagne, Gon Veltkamp en HJ Koster

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen