Experiment Snuffelfiets afgerond

Zaterdag 23 januari jl. was er een groots online Snuffelfietsevenement op Park Vliegbasis Soesterberg ter afsluiting van het 1 ½ jaar geleden begonnen experiment om met snuffelfietsen (een fiets met een sensor) de luchtkwaliteit in de provincie Utrecht te meten en de data te gebruiken voor het realiseren van onder meer groene (fiets)routes.

Aan dat provinciale experiment deden via de gemeente Amersfoort 10 POWER mensen mee. Voor die deelname bedankte de gemeente Amersfoort de POWER mensen tijdens het online evenement.  In totaal fietsten ruim 500 over de provincie verdeelde fietsers in het experiment mee. Het experiment zal nu vervolgd gaan worden met een langdurig project waar mogelijk duizenden fietsers aan mee gaan doen.

Voor meer informatie over het Snuffelfietsen zie deze link. En op de website van de provincie Utrecht kan het Snuffelfietsevenement teruggekeken worden. Zeer aanbevolen!

Harry Weststeijn

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen