POWER-DigiCafé 22 februari, een verslag

Heb je het gemist? Het POWER-DigiCafe van 22 februari? Joke Warris-Boekholdt deelt haar ervaring.

Jacob de Meyere gaf ons tijdens het POWER-DigiCafe van 22 februari j.l. stof tot nadenken over het gebruik van fossiele brandstof. Als natuurkundige is Jacob nauw betrokken bij de beweging “Grootouders voor het klimaat”. Aan de hand van een presentatie liet Jacob ons zien hoe de uitstoot van CO2 toegenomen is sinds 1900. We weten het eigenlijk allemaal wel, maar de toename is confronterend.  Wat je eraan kan doen om mee te helpen de CO2 uitstoot te verminderen is natuurlijk heel persoonlijk.  Voor Jacob kwam het moment anders te gaan leven en wonen toen hij zich realiseerde wat die witte streep in de lucht achter een vliegtuig betekende. Voordat je aanpassingen in je huis aan wilt brengen om de CO2 uitstoot te verminderen, raadt Jacob aan eerst uit te zoeken wat de gemeente in jouw wijk gaat doen.  “Duurzaambouwloket” is daarbij een handige site.

De kunstenaar van de maand was Agnes van den Enk. Vanaf haar 45ste schildert Agnes portretten en landschappen. Haar achtergrond als technisch tekenaar is duidelijk herkenbaar in haar werk. Agnes is betrokken bij de Gooische Academie en deelt met 30 andere kunstenaars een atelier in de Isselt. Zowel de Gooische Academie als haar collega kunstenaars geven haar inspiratie.

Tot slot van dit POWER-DigiCafe speelden we de PUBQUIZ. Een dynamische quiz met gebruikmaking van Kahoot. Voor de winnaar: Een fles Bubbels! Na afloop kwamen we tot de conclusie dat de PUBQUIZ een hele leuke vaste aanvulling voor het programma van het maandelijkse DigiCafe is.

We hopen jullie weer te zien op 22 maart in het POWER-DigiCafe. Informatie over het programma van 22 maart tref je aan in de komende nieuwsbrieven en op deze website.

 

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen